Ons Team

Drs. Frank Kahlmann, dierenarts

Drs. Frank Kahlmann studeerde af in Utrecht in 1997, werkte vervolgens enige tijd in een gemengde praktijk in Roosendaal om daarna 1,5 jaar als dierenarts in Nieuw-Zeeland te werken.
Toen verhuisde hij terug naar Nederland en kwam in dienst bij DAP Naarden-Bussum (onze toenmalige naam), waarna hij zich in 2003 associeerde met C.W.A. van Helbergen. In 2017 ging dierenarts van Helbergen met pensioen en is de praktijk onderdeel van Anicura geworden. Frank is nu naast dierenarts ook praktijkmanager.
Net als alle dierenartsen in onze praktijk een all-rounder in de diergeneeskunde van de gezelschapsdieren met als speciale interesses het hart, de echografie en de chirurgie. Naast zijn werkzaamheden als dierenarts heeft Frank nog vele hobby’s zoals: wielrennen, koken en hond Teun. Ook mogen we zijn drie dochters niet vergeten!
DierenartsFrankKahlmannSterkliniekdierenartsenNaardenBussumpraktijk

 

Drs. Ellis van Saaze, dierenarts

In december 1999 kwam deze dierenarts vers van de faculteit diergeneeskunde in Utrecht bij onze praktijk terecht.
Behalve dat ze zich in de loop van de jaren ontwikkeld heeft tot een ervaren en deskundige allround dierenarts, heeft ze speciale interesses ontwikkeld in de diergeneeskundige deelgebieden: interne ziekten, tandheelkunde, konijnen en knaagdieren en cytologie.

Thuis heeft ze kat Willem, konijnen Snuffie en Mimi, een man en drie dochters. Een grote hobby is paardrijden.

Ellis van Saaze Sterkliniek dierenartsen Naarden Bussum Dierenarts Gooi

 

Drs. Martijn Houbrechts, dierenarts

In maart 2018 behaalde Martijn zijn master diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Tijdens het laatste jaar van zijn studie liep hij met regelmaat stage bij ons in de praktijk, waarna we hem per april 2018 een baan konden aanbieden. Naast een grote algemene belangstelling voor de geneeskunde van gezelschapsdieren heeft hij als speciale interesse de kattengeneeskunde. Martijn woont samen met twee Ragdoll katten.

19243273_1412753038807089_4879405379702117088_o

Drs. Annelies van der Gaag, dierenarts

Annelies van der Gaag is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als Gezelschapsdierenarts. Daarna heeft zij op verschillende plekken gewerkt waaronder in Ter Aar/ Nieuwkoop en Utrecht. Sinds 2009 werkt Annelies bij Dierenkliniek Huizerweg en sinds de fusie bij ons in de praktijk. Annelies is een all-round dierenarts met veel plezier in haar werk. Het leukste vindt zij dat het een heel breed vak is, waarbij geen enkele dag hetzelfde is. Naast het werk is Annelies getrouwd en moeder van vier kinderen. Hobby’s zijn er ook: zeilen, skiën, tennis en reizen. Thuis bestaat de beestenbende uit kat Kwek, twee konijnen Worteltje en Spruitje, de hamster Harry en een aquarium met vissen.

AnneliesvanderGraagSTerkliniekdierenartsenNaardenBUssumdierenarts

Drs. Fred van der Kolk, dierenarts

Drs. Fred van der Kolk is in 1984 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht na eerder een studie Biologie te hebben gedaan. In 1986 opende Fred zijn Dierenkliniek Huizerweg in Bussum. Dankzij de fusie van onze klinieken werkt Fred sinds 2019 bij Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum. Hoewel deze dierenarts een echte all-rounder is ligt zijn specialiteit en passie bij konijnen, knaagdieren en bijzondere dieren. Hij is dan ook lid van verschillende werk- en projectgroepen op dit gebied en is een graag geziene spreker op verschillende congressen en nascholingsdagen. Thuis heeft Fred hond Dolly en kat Patsy en bespeelt hij als echte muzikant graag allerlei instrumenten.

DierenartsFredvanderKolkSterkliniekdierenartsenNaardenBUssum

Britt van Balen, paraveterinair

Vanaf december 2006 werkt Britt van Balen (’80) bij ons als paraveterinaire.
Britt is geboren en getogen in Friesland, maar de liefde bracht haar naar het Gooi.
Na haar opleiding aan het Groenhorst College in Barneveld heeft ze een aantal jaren in Almere gewerkt voordat ze bij ons kwam.Behalve de gewone para-veterinaire werkzaamheden houdt Britt zich bezig met de problemen van overgewicht bij huisdieren.Zij begeleidt veel eigenaren met het succesvol (en blijvend) laten afvallen van hun huisdieren.
Naast het werk is Britt een fanatiek sportster, tot een paar jaar geleden behoorde ze tot de Nederlandse top van de marathonschaatsters. Thuis is Britt druk met haar dochter en kat Frits.

 

BrittdierenartsassistentSterkliniekdierenartsenNaardenBussumdierenartsGooi

Marina Misura, paraveterinair

Paraveterinair Marina(’80) is sinds 2013 bij ons team. Deze van oorsprong Rotterdamse volgde haar opleiding tot paraveterinair in Rotterdam aan Essay Opleidingen (tegenwoordig Capabel Onderwijs Groep) Daarna heeft ze 13 jaar aan ervaring opgedaan bij diverse dierenartsenpraktijken in het land voor ze bij ons terecht kwam. Marina woont in Hilversum samen met haar vriend, zoon Seb, 3 Oosterse korthaar katten en hond Juno. Verder gaat ze ook graag uiteten of de stad in met vriendinnen.
MarinaSterkliniekNaardenBussum2

 

Wendy Hommen-Rooze, paraveterinair

Sinds september 2009 werkt ook Wendy bij ons als paraveterinair. Daarvoor heeft ze veel ervaring opgedaan in praktijken in Amsterdam en Almere. De opleiding tot paraveterinair volgde ze in Barneveld. Deze van oorsprong Amsterdamse is nu woonachtig in Almere met haar echtgenoot, zoon (’07) en dochter (’10), 3 katten en hondje Harvey die ook meestal mee naar het werk komt. Naast het werk en haar gezin houdt ze van skaten, duiken, knutselen, wandelen en fietsen.
WendySterkliniekdierenartsen Naarden Bussum paraveterinair dierenarts

Kim Mink, paraveterinair

Kim (’93) is sinds maart 2015 officieel bij ons in dienst maar daarvoor was ze eerst als stagiair en daarna als invalkracht al een bekend gezicht in onze praktijk. In 2014 heeft ze haar opleiding voor paraveterinaire aan het Groenhorst College afgerond. Ze heeft daarna een klein uitstapje gemaakt als tandartsassistente, maar besloot toen dat paraveterinair toch haar vak is. Kim heeft het naast het werk druk met haar kruising Husky x Border Collie “Riley” en dochter Viënna (2018) en vriend. Daarnaast rijdt ze ook heel graag paard.
KimparaveterinairSterkliniekdierenartsenNaardenBUssum (2)

Eveline Mintjes, paraveterinair

Vanaf maart 2019 is Eveline het team van Sterkliniek dierenartsen Naarden-Bussum komen versterken. De opleiding tot paraveterinair deed Eveline op het Groenhorst College in Barneveld, hierna heeft zij een aantal jaar bij de Sterkliniek in Hilversum gewerkt. Na een kort uitstapje is ze blij om weer terug te zijn in de dierenartsenpraktijk. In haar vrije tijd beoefent Eveline verschillende sporten en gaat ze graag uit eten.
Sterkliniek-dierenartsen-Naarden-Bussum-paraveterinair-Eveline2

 

Esmé van Kuler, paraveterinair

Esmé (’92) heeft eind 2015 haar diploma gehaald aan het Groenhost College in Barneveld. Sinds 2014 werkte ze als paraveterinair bij Dierenkliniek Huizerweg, dankzij de fusie met onze praktijk is ze vanaf september 2019 bij ons werkzaam. Bij Dierenkliniek Huizerweg heeft ze naast over honden en katten veel geleerd over konijnen en knaagdieren. Esmé is ook diabetes consulent, zij begeleidt dieren en hun baasjes in het traject dat volgt na de diagnose diabetes (suikerziekte). Thuis is Esmé druk met haar 3 honden: twee Shih Tzu’s Gio en Jazzy en één Corgi genaamd Venda. Naast lekker op pad gaan met de honden speelt ze piano en sport ze graag in haar vrije tijd.

EsmevanKulerparaveterinairSterkliniekdierenartsenNaardenBussumdierenartsGooi

Kirsten van Rijn, paraveterinair

Kirsten werkte al heel wat jaren als paraveterinair bij Dierenkliniek Huizerweg. Na de geboorte van haar derde kindje is ze er een tijdje tussenuit geweest maar toen er weer ruimte was om buitenshuis te werken was er weer een plek voor haar bij Dierenkliniek Huizerweg. Sinds de fusie werkt Kirsten bij ons in de praktijk. Thuis heeft Kirsten ook nog een cattery met Ragdolls en hondje Whoopie.

sterkliniekdierenartsennaardenbussumparaveterinairkirstendierenartsgooi

Liane Woudboer-van den Berg, paraveterinair

Met de komst van Liane hebben we er een fijne en ervaren paraveterinair bij. Liane heeft 10 jaar met plezier bij een andere praktijk gewerkt maar wilde graag dichterbij huis werken. Daar zijn we erg blij mee want zo is ze bij ons terecht gekomen. Liane heeft thuis een gezin met een man, twee zoons en twee konijntjes, een drukke boel dus! Liane bakt graag taarten en ander lekkers en kijkt graag naar series.

Lianesterkliniekdierenartsennaardenbussumparaveterinair

Tineke Lassche, paraveterinair

Tineke heeft al heel veel ervaring als paraveterinair. Zij heeft in veel praktijken gewerkt, zelfs in Duitsland! Tineke kenden wij al als paraveterinair bij Sterkliniek dierenartsen Hilversum. Omdat zij meer variatie en uitdaging in het werk zocht komt zij ook bij ons in de praktijk werken. Tineke is een echte ‘vliegende keep’ en altijd lekker bezig. Zij houdt naast het werk van koken en kleding maken. Thuis zijn er vanwege allergieën van de kinderen geen huisdieren, maar die schade wordt op het werk dubbel en dwars ingehaald!

Tinekeparaveterinairsterkliniekdierenartsennaardenbussumdierenartsgooibussum